Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΑΣ » Ιστορικό
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ - ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
 
Η ενασχόληση του Ανδρέα Σταματίου με τον χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου ξεκίνησε το 1973 και μετά από μια πολύχρονη ανοδική πορεία η εταιρεία ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ κατέχει σήμερα μια ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά των τουριστικών λεωφορείων.
 
1981
Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ - MAGIRUS DEUTZ
Το 1981 ιδρύει την Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέχρι το 1986 είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων και των ανταλλακτικών της εταιρίας Magirus Deutz.
 
1987
KASSBOHRER–SETRA

Το 1988 και μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων ολοκληρώνεται η συμφωνία με την KASSBOHRER, τον πλέον καταξιωμένο οίκο κατασκευής αμαξωμάτων της Γερμανίας, για την αντιπροσώπευση των λεωφορείων SETRA στην Ελλάδα. Η συμφωνία δεν περιορίζεται μόνο στον εμπορικό αλλά επεκτείνεται και στον κατασκευαστικό τομέα και η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ με γερμανική καθοδήγηση και τεχνογνωσία δημιουργεί μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής λεωφορείων στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, κατασκευάζοντας 223 λεωφορεία διαφόρων τύπων.
 
1994
NΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ME AUWAERTER GMBH
Το 1994 ξεκινάει η συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής midi-mini λεωφορείων AUWAERTER GmbH. Η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση των λεωφορείων αυτών με στόχο την ένταξη και προώθηση του καταξιωμένου αυτού προϊόντος στην ελληνική αγορά.
 
1995
EVOBUS GMBH
Το 1995 δημιουργείται στην Γερμανία η εταιρεία EVOBUS GMBH η οποία είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο κολοσσών της KASSBOHRER και της MERCEDES-BENZ.Η συνεργασία των δύο κυρίαρχων της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας δίνει νέα ώθηση στις δραστηριότητες της εταιρείας Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία των λεωφορείων SETRA τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο. Τα λεωφορεία SETRA καθιερώνονται στις προτιμήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών και αυτοκινητιστών και κατακτούν το 41% της Ελληνικής αγοράς.
Το 1998 δημιουργείται η θυγατρική EVOBUS ΕΛΛΑΣ η οποία αναλαμβάνει το after sales service των λεωφορείων SETRA και MERCEDES-BENZ, καθώς και την αποκλειστική πώληση των τελευταίων.
 

1998 - 2002
ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕΒΕ καταλαμβάνει σταθερά το 40% των πωλήσεων στην Ελληνική αγορά με 181 λεωφορεία SETRA σειράς S300 και Top Class S400 και ένα τζίρο της τάξεως των 39.000.000 Euro. Το 1999 ιδρύεται η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ με έδρα την Αθήνα.

 

2003 - 2005
ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Το 2003 η σταθερή ανοδική πορεία της εταιρείας Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ επιβεβαιώνεται με την πώληση 137 λεωφορείων μέσα σε ένα χρόνο γεγονός που αποτελεί σταθμό και καταξίωση της στρατηγικής που ακολουθήθηκε. Tο 2004 και το 2005 συνεχίζεται η ανοδική πορεία της Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ και αυτό επιβεβαιώνεται με την πώληση 215 λεωφορείων, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ πωλήσεων.

 

2006-2008

ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τον Οκτώβριο του 2006 η εταιρεία Α. ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ μεταφέρεται στις νέες της ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Θέση Παλαιοπαναγιάς-Κάντζα, 17η έξοδος Αττικής οδού. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε μία έκταση 4.200 τ.μ., από τα οποία τα 3.000 τ.μ. καλύπτουν ανάγκες λεωφορείων, καινούριων και μεταχειρισμένων και τα 1.200 τ.μ. χώρους γραφείων.Tην περίοδο αυτή οι πωλήσεις αγγίζουν τα 174 καινούρια λεωφορεία.

To 2008 η εταιρεία μετατρέπεται σε Ανώνυμη και μετονομάζεται σε Λεωφορεία Σταματίου ΑΕ.

2009-ΣΗΜΕΡΑ

ΝΕΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ CMS Auto

Την περίοδο 2009-2012 οι πωλήσεις των καινούριων λεωφορείων φτάνουν τα 52, παρά την γενικότερη οικονομική κρίση και την κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων όλων των εταιρειών. 

To 2011 η εταιρεία εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με την πολωνική εταιρεία κατασκευής  μίνι λεωφορείων CMS Auto, με στόχο να προσφέρει στους πελάτες πιο οικονομικές και παράλληλα το ίδιο αξιόπιστες λύσεις.

 

Η εταιρεία ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ, πέρα από τα καινούρια λεωφορεία, διαθέτει μία μεγάλη γκάμα μεταχειρισμένων λεωφορείων από όλες τις μάρκες.

Η 40ετή πορεία της, στην Ελληνική αγορά, την έχει καθιερώσει ως μια από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες πώλησης λεωφορείων. Οι συνεργάτες της συγκαταλέγονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς (ΚΤΕΛ, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχείακ.λ.π).
Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η συνέπεια των στελεχών, η οργάνωση και κυρίως η φιλοσοφία της εταιρείας ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ που είναι ο σεβασμός στον πελάτη και η ικανοποίηση των αναγκών του, αποτελούν εγγύηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και εχέγγυο για την περαιτέρω επιτυχημένη πορεία της στο μέλλον.

Τέλος, στόχος της εταιρείας ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΕ είναι η περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στην αγορά των λεωφορείων μέσω της διεύρυνσης της προϊοντικής της γκάμας και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών της.